Algemene informatie over opleidingen

Wie 18 jaar of ouder is en beschikt over een startkwalificatie kan bij NTTA een studie volgen*. Voor alle MBO-opleidingen geldt per 1 augustus 2016 de herziene kwalificatiestructuur.

Een kwalificatiedossier bevat de kwalificatie-eisen voor één of meerdere mbo-opleidingen en is opgebouwd uit verschillende onderdelen, namelijk:

  1. Een basisdeel (B) dat gevormd wordt door:
    1. De beroepsspecifieke onderdelen. Dit betreft gemeenschappelijke kerntaken en werkprocessen voor het gehele kwalificatiedossier
    2. De generieke onderdelen. Deze zijn door de landelijke overheid geformuleerd. Het betreft: Nederlandse taal, rekenen, loopbaan en burgerschap en Engels
  2. Een profieldeel (P); profielen bestaan uit kerntaken en werkprocessen waarop de kwalificaties in het kwalificatiedossier verschillen
  3. Keuzedelen; deze hebben als doel om bovenop de kwalificatie een verdieping of verbreding te leveren bij de toerusting op de arbeidsmarkt of een extra voorbereiding voor een vervolgopleiding.
  4. Eventueel Wettelijke beroepsvereisten/Branchevereisten
  5. Beroepspraktijkvorming (BPV)

Let op

  • Om de opleiding te kunnen volgen, dient u bij inschrijving de beschikking te hebben over een stageplaats bij een voor de opleiding erkend leerbedrijf.

Informatie over toetsing, examens en het examenreglement kunt u opvragen bij NTTA of via de mail info@ntta.nl 

*Opleidingen gaan van start gaan bij voldoende aanmeldingen.

Algemene informatie over opleidingen

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1