Project: NTTA en GWO Basic Safety Training

Wind Energie Sector en GWO Trainingen
NTTA is op dit moment druk bezig om de GWO trainingsmodule GWO Basic Safety Training op te zetten. We hopen deze trainingsmodule binnenkort aan te kunnen bieden.

De Wind Energy sector breid zich tegenwoordig steeds verder uit. Vroeger werd windenergie voornamelijk gebruikt door de wind direct om te zetten in mechanische arbeid. Bijvoorbeeld voor het verpompen van water of het vermalen van graan tot meel.  Dit proces is veranderd over de jaren heen en tegenwoordig wordt windenergie voornamelijk gebruikt om wind om te zetten tot elektrische energie. WindEurope verwacht dat de Totale Offshore Capaciteit windenergie in Europa in 2020 op zal lopen tot 25 gigawatt (GW). De groei in capaciteit is en de daling in prijzen van de windenergie maken dat windenergie een stuk toegankelijker is geworden dan voorheen.

De belangrijkste en laatste trend in de windenergie industrie is de drijvende windenergieparken. Deze drijvende windmolenparken blijken een stuk efficiënter te zijn dan de traditionele bodem-gebonden windparken. Waar op dit moment 40-60% van de capaciteit van de windmolens geleverd wordt, kan dat met drijvende windmolenparken oplopen tot meer dan 65%. Daarnaast kunnen traditionele windmolenparken op locaties tot 60 meter diepe wateren geïnstalleerd worden. Drijvende projecten bieden mogelijkheden voor windmolenparken in diepe kustwateren. ‘Hywind Scotland’is het eerste drijvende windmolenpark.

On- en offshore werken met windmolens en/of windmolenparken brengt allerlei risico’s met zich mee. GWO (Global Wind Organisation) is een organisatie van verschillende windmolen fabrikanten, opgericht in 2012. Zij stellen veiligheid en productiviteit met betrekking tot het werken in de windindustrie voorop. Hiervoor heeft de GWO veiligheidsstandaarden geformuleerd. Deze veiligheidsstandaarden hebben betrekking tot eerste hulp, basis veiligheid, werken op hoogte, overleven op zee, brandbestrijding en dergelijke specifiek voor werken in de windindustrie.

NTTA is op dit moment druk bezig om de GWO trainingsmodule GWO Basic Safety Training op te zetten. Dit pakket bestaat uit de volgende cursussen:

  • GWO First Aid
  • GWO Manual Handling
  • GWO Fire Awareness
  • GWO Working at Heights
  • GWO Sea Survival

We hopen deze trainingsmodule binnenkort aan te kunnen bieden. Houd de website van NTTA en Facebook in de gaten voor de verdere ontwikkelingen van dit project!

*Bron afbeelding: Global Wind Safety

Project: NTTA en GWO Basic Safety Training
Project: NTTA en GWO Basic Safety Training

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1